Mislukt!

Waarom knutselwerkjes vaker mislukken!

Geplaatst door

Ik zie heel vaak knutselwerkjes mislukken gewoonweg omdat men niet de juiste materialen gebruikt. Men wil iets namaken wat op pinterest of een andere knutsel website voorbij gekomen is, maar ergens in het proces gaat het fout. Vaak zijn het niet de stappen die doorlopen moeten worden maar begint het al bij de aanschaf van de materialen.

Zo komt het heel vaak voor dat men meubels opknapt die tegen een stootje moeten kunnen, zoals kinderspeelgoed of stoeltjes, maar dit dan doet met acrylverf en vernis die bedoelt zijn om te gebruiken op schilderdoek. Hier moet je natuurlijk gewoon meubelverf en meubellak voor gebruiken.

Of men gaat behangen met alleslijm of lijm uit het lijmpistool en is dan verbaasd dat het niet strak op de muur zit! En dat terwijl werken met behangerslijm goedkoop en erg makkelijk is.

Een trap of stoel wordt geverfd met wateroplosbare krijtverf en geen textielverf waardoor het makkelijk gaat vlekken of zelfs oplost als het in aanraking komt met vocht.

Zelfhardende klei in de over willen drogen en polymeer klei dat maar niet hard word na dagen blootstellen aan de lucht komt ook veelvuldig voor…

Vreemd, want juist met internet zijn er zoveel bronnen beschikbaar en is opzoeken hoe iets moet en welke materialen te gebruiken echt niet moeilijk. Bovendien staat op de meeste materialen wel voor welke oppervlakten het geschikt is, gewoon een kwestie van goed lezen dus!

Lees dus eerst wat je nodig hebt en ga dan pas naar de winkel om spullen te kopen. Ook hier moet je de etiketten goed lezen, anders doe je alles dus voor niets!

 

 

Geef een reactie