Lijmpistool action

Lijmpistool Action

Geplaatst door

Heel erg handig voor diverse knutselwerkjes is het lijmpistool. Maar dit lijmpistool van de action behoeft wel enige uitleg…

Lijmpistolen knoeien altijd, logisch als je bedenkt dat gesmolten lijm nou eenmaal hetzelfde reageert als gesmolten ijs. Het druipt gewoon. Gebruik je hem dus even niet, zorg dan dat er een krant onderligt. Gebruik je hem langere tijd niet, haal hem dan uit het stopcontact. En wanneer mogelijk kun je het lijmpatroon terugtrekken.

Maar ook het gebruik zelf vergt wat oefening. Wat je ook doet, forceer niets. Want als je gaat forceren breekt het en zul je de lijm niet meer er in geduwd krijgen. Doe dus rustig aan en neem de tijd.

En met tijd nemen bedoel ik ook echt de tijd nemen. Wacht geduldig af totdat de lijm goed smelt. Het moet er eigenlijk al uit willen lopen.

Pas op, heet! Misschien overbodig maar ik zeg het toch. Een lijmpistool kan heel heet worden, pas dus op met wat je aanraakt en leg hem niet op iets wat kan smelten.

Moet je onderdelen op elkaar duwen, maak dan gebruik van een stokje of oude doek zodat je zelf de hete lijm niet aan hoeft te raken!

Geef een reactie