Heritage album

Geplaatst door

Wat is Heritage?
Heritage is eigenlijk niets anders dan je afkomst scrappen. Oftewel je familiegeschiedenis.
Zijn er ook verschillende soorten Heritage albums?
Ja, netzoals dat er bij een gewoon scrapbook verschillende mogelijkheden zijn heb je dat bij heritage ook. Zo kun je ervoor kiezen om een huwelijks heritage album te maken, of een stambomen heritage album of misschien zelfs wel een heritage album over het familiebedrijf. Bijna alles is mogelijk!
Zijn er regeltjes waaraaan ik me moet houden?
Nee, er zijn geen speciale regeltjes. Je zult alleen zien dat je bij een heritage album toch al snel blijft hangen in de sepia en zwart-wit tinten, maar combineren met frisse ander kleuren is zelfs heel goed mogelijk.
Welke materialen gebruik je?
De materialen die je gebruikt hangt af van het beeldmateriaal dat je tot je beschikking hebt. Vaak zul je je beperken tot sepia en zwart-wit tinten. Ook is het erg leuk om oude krantenknipsels te gebruiken, geboorte certificaten, diploma’s en andere documenten. Maar vergeet vooral de journaling niet, want dat makt een heritage album juist zo bijzonder
Waarom moet je in een heritage album altijd zuurvrij scrappen?
Een heritage album maak je in het algemeen om na te laten aan je kinderen, zodat zij en hun kinderen / kleinkinderen weten wie deze familie was. Je wilt dus dat het album generaties lang meegaat en dat kan alleen als je zuurvrij (=acid free)  en kleur echt (lignin’ real) scrapt. Werk dus ook niet met krantenknipsels en printerfoto’s maar met fotokopieen en afdrukken van de fotograaf. Die handige digitale printerstations laten na verloop van tijd het beeld vervagen!.

Geef een reactie