Biologie

Darwin


Vanmorgen al vroeg in de benen. Dat wil zeggen, vroeg aan het werk. Want ik moest nog een essay afmaken, een essay over Charles Darwin voor het vak Grote Denkers. Vandaar ook dat deze foto vandaag op mijn blog verschijnt.

Waarom Darwin? Nou dat zal ik vertellen… Al vanaf mijn twaalfde geïnteresseerd in biologie en al snel kwam ik in aanraking met zijn evolutietheorie. Het was alsof alles op zijn plek viel. Ineens begreep ik waarom ik zo mijn twijfels had bij het bijbelse verhaal over het ontstaan van het leven. Het had in een klap voor mij afgedaan en vanaf dat moment heb ik ook geweigerd om nog maar één godsdienstles te volgen. Darwin heeft veel betekent voor de wetenschap. Ik heb inmiddels al zijn publicaties gelezen en ook veel boeken die over hem geschreven zijn.

Maar goed, ik ben dus bijna de gehele dag bezig geweest met het schrijven ervan en blij dat het af is en ik vanavond heerlijk op de bank kon hangen. Al moet ik wel zeggen dat ik nu ontzettend moe ben en er dus maar een eind aan brei…

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie