Alledag

Censuur

Ik had een bericht op facebook geplaatst over een feestje bij mij in de straat. Een feestje waaraan je alleen mag deelnemen als je lid bent van de buurtvereniging. Een feestje dat letterlijk voor mijn deur plaatsvind, van een buurtvereniging waar ik financieel gezien nooit lid van heb kunnen worden.

En dat laatste is volgens een bestuurslid van die vereniging reden genoeg om me al 23 jaar te pesten, buiten te sluiten en over me te roddelen. Om me zwart te maken bij andere buren, handhaving en politie op me af te sturen. Waarom? Goeie vraag, wat schiet ze ermee op? Helemaal niets…

Naast het feit dat ze het al 23 jaar op mij gemunt heeft zijn mijn kinderen meerdere malen de dupe ervan geworden. Met zo’n straatfeestje waarbij er een springkussen voor je huis staat mogen mijn kinderen zich niet op straat vertonen. En hoewel de straat nog steeds een openbare ruimte is worden ze hardhandig door haar van straat verwijdert.

En als je er dan wat van zegt, jaren na dato overigens want mijn kinderen zijn inmiddels volwassen, dan wordt ze kwaad. Maar dat uit ze niet naar mij, nee daar heeft ze haar hulpjes voor. Die komen me wel even vertellen dat ik niet mag schrijven wat ik denk of vind van haar. Die blijven me berichten sturen via messenger en whatsapp. Gelukkig kan je iedereen met een paar klikken blokkeren, maar leuk is het niet.

Dat mens heeft in 23 jaar tijd nog nooit naar mij of mijn gezin geïnformeerd, nooit gevraagd waarom we geen lid werden en nooit ook maar enig begrip of belangstelling getoond. Je begrijpt dat mijn geduld met haar nu ook op is. Mensen die geen belangstelling in anderen tonen, ze alleen maar zwart willen maken of onderuit willen halen zijn mijn aandacht ook niet waard. Maar om toch even mijn frustratie te uiten dit bericht. Ik hoop op meer begrip van jullie kant!

Op facebook probeert ze mijn account te blokkeren en zegt dat ik niet dit soort berichten mag posten. Maar natuurlijk mag ik mijn mening geven. Sterker nog, ik post geen naam en dus weet alleen degene over wie het gaat dat het over haar gaat…

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie