Musea, Pilgrimsday

Cavalerie Museum

Vanmorgen al vroeg op pad gegaan met Hetty om naar het cavalerie museum te gaan in Amersfoort. Dit museum ligt op een nog actieve kazerne en om er binnen te kunnen moet je je dus melden bij de wacht. Daar worden je gegevens gecontroleerd en word je opgehaald door een medewerker van het museum.

Vorig jaar al eens hier geweest, maar toen veel te weinig tijd om alles goed te kunnen bekijken. Nu gelukkig genoeg tijd en het was er niet heel erg druk, waardoor we op ons gemak rond konden kijken. Na het eerste deel word je door een medewerker naar de loods gebracht. Daarin staan diverse militaire voertuigen opgesteld. Alleen mag je dus niet op het militaire terrein lopen.

Van een medewerker kregen we te horen dat het museum in de eerste plaats opgericht is voor de militairen om hun eigen geschiedenis te leren. Vervolgens hebben ze het ook opengesteld voor het publiek.

Ze waren wel verbaasd dat er twee vrouwen op bezoek kwamen, met grote camera’s, die bovendien ook nog eens geïnteresseerd zijn in militaria.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie